In

Kalau Dah Bosan...

tiba2 rasa bosan..

  1. bosan dengan FB.
  2. dengan rutin kerja.
  3. paling ngeri dengan perhubungan. arghhh...sudah......(jangan nak fikir bukan2 ya..)...
apa idea nak elak bosan ni???

Read More

Share Tweet Pin It +1

1 Comments

In

Satay Mana Pilihan Anda?

anda suka satay? saya penggemar satay..satay amat best okay. tapi cuma satay ayam je. lain2 daging kurang sikit nak makan tu. mulut zcat dah lama bunyi nak makan satay. asal lalu je area rumah bukit indah sebut nak makan satay. asal nak makan je, perut dah buncit dengan macam2 makanan lain. selalu plan tak jadi.

tiba2 nak makan satay pulak. terus sms. nak belanja makan satay. eh eh...rindu kat saya ke rindu kat satay? sentap. tapi hati berbunga riang. ceh. mari makanla..cakap banyak pula orang nak belanja.

jam 8 lebih, zcat sampai rumah dengan bantuan GPS. ye..bila nak bagi saya hadiah handphone baru dengan GPS ni? dah 2x jawab teka-teki dengan betul..tapi belum dapat claim hadiah. jadi ke tak jadi ni...

 satay dari kedai Zaini
 satay Nur
maka diisytiharkan satay kedai Nur adalah terbaik.
Lokasi: dekat 7 Eleven Jalan Kerja Air Lama
Tanda aras: lepas Mardec.
kami telah melupakan Satay Haji Sahmuri. Sekian!
 jus tembikai dengan jus tembikai susu (malam tu agak malang, rasa tembikai masam, terus tak mahu minum risau sakit perut)

lepas tu haus la sebab tak minum kan. kaki melangkah dengan cepat je...ke kereta la...jauh tu nak pergi Sidewalk Coffee di Ampang Point.

 for him
 for me
 puas hati?

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In

Be 24 cik Yuyui! ~ Part 1

27 Dec 2010 lepas birthday cik yuyui @ fahada. cik yuyui baru masuk 24 tahun. eh 9 tahun eh kita beza..tapi muka mak macam 23 je kan...ehehehehe...

ok, di ofis cik yuyui ini adalah paling muda dalam dept account. di unit property, aku panggil dia anak, Ping-kakak dan aku mak. hahahaha cuma dia takde bapak je. ok berhenti mengarut. tapi inilah aku. sila terima.. dan sila baca apa yang kami buat untuk celebrate birthday cik yuyui.

aku tak bagi hadiah. Ping @ chen-chen dah bagi banyak di pagi2 hari lagi. cik yuyui terlebih gembira. macam nak menitik air mata dia. tapi mak dia tak kasi apa2 lagi. sila bersabar. mari pergi makan.






cik yuyui dan chen-chen, mesti peluk2 sebab dapat hadiah banyak. mak tak mahu letak gamba sendiri sebab minggu ni minggu comot. sapu bedak je pergi kerja.

Read More

Share Tweet Pin It +1

4 Comments

In

Muhibbah Sambut Kemenangan

ah aku bukan peminat bola. tapi aku terjebak juga dengan plan nak meraikan kejayaan pasukan bola sepak Malaysia. oh takdela pergi stadium ke tonggang air ke... sekadar nak share di sini, kami hampir 3/4 staff ofis aku bekerja pergi makan dan buat havoc di KFC Ampg Point. sila maafkan mulut kami yang memang selamba ingat kat ofis ke boleh bising2..psssttt ofis kena diam itu pasal bila kat luar kami bising berganda2..

arrangement by Richard & Gunasekaran, masing2 kena bagi RM10. dah jangan cakap banyak. tempah awal2. jam 1petang terus makan je. kan senang. tak perlu gaduh2 nak makan apa. semua sama je. nak lebih2, order sendiri. 

 masing2 ambil tempat duduk ye
 Ping, JJ & Me.. ehehehe tudung aku nak makan KFC
 selesai. perut kenyang, kemudian mengantuk. elok!
 bagi auntie rehat. kalau tapau kat ofis nanti ada je si pemalas yang tak nak cuci bekas makanan dia.
senyum gedik2. kelabu pulak pic ni wei....nak updatela handphone please at least 5MP..ni asyik2 2MP..korang puas hati ke tengok dari SE aku ni...

Selamat bercuti 3 hari berturut2, sila pergi shopping, dating atau sleeping. jangan jadi annoying okay.

Read More

Share Tweet Pin It +1

6 Comments

In

Dah renew kad Sushi King?

aku dah renew. kegilaan makan sushi ajaran kawan2 aku yang suka makanan Jepun iaitu Ann. tapi aku mula start makan asakan dari Lyn. ha kau sekali dah makan terus nakkkkkkkkk je. lagi2 ikan salmon mentah tu..heheheh..tak kuasa aku nak menahan duit dalm beg duit. rasa cukup je order. lepas tu nak jimat, buat kad. dapat lagi 10% diskaun. kan seronok.. yeay!! ~zcat pun suka japanese food..hehehe

 apa2 pun kena cuba menu baru. jejari ketam goreng ni memangla sedap RM4.90. ada 4 keping semuanya
 dah renew dapatla barang2 free ini.bayar RM20
 kalendar 2011, mangkuk sup, kad & voucher bernilai RM20. kan jimat. macam free je sebenarnya..bayar RM20 dapat balik voucher RM20
edisi tahun 2010. masih tersimpan rapi..dan diguna pakai sebaik2nya.

Read More

Share Tweet Pin It +1

10 Comments

In

Gigih Makan Sup Tulang

ini bukan kegigihan aku. tapi kegigihan abang aku. last time abang aku datang nak jumpa emak, elok2 pulak emak aku masak sup tulang. memang lazat. aku pun hirup kuah dengan sedap. 

 dari jauh
 dekat sikit
 hah! tinggal tulang je

aku kena belajar masak sup tulang dari emak. bukan sup tulang je. segala ilmu masakan emak yang sedap2. terutama masakan negeri Johor. kalau masakan Singapura aku tak tahulah apa pula yang aku suka.

Read More

Share Tweet Pin It +1

3 Comments

In

Ann & Faizal Wedding Reception

mereka berdua sudah lama memadu kasih. sudah 5 tahun suka duka diharungi. mereka berdua kawan baik aku. perkenalan mereka unik. dan aku tak mahu cerita panjang, kerana aku yakin tuan empunya badan akan bercerita sendiri di blog beliau.

24hb Dis mereka diijabkabulkan di Jelebu. aku tak hadir kerana bekerja. namun acara bersanding sudah tentu aku and the gangs hadir. hehehe...jauh tak jauh kita redah ok. member ni..sekali je kawin pun kan...

 ok Ann aku amik gambar kau dengan baju nikah ini dari facebook kau setelah kau ditag sepupu kau. tolong bagitahu dia ok. sebab baju nikah kau lawa sangat. gila suci!!!

kami berkonvoi dari rumah masing2. Masni datang dari JB malam Sabtu tumpang tidur di rumah aku. pagi2 sabtu jemput irna dulu dan kami makan di kedai makcik simpang. port tetap semasa kerja di ofis lama.kemudian tunggu ramai2 ~ ady & family, sumardi & family & Mimy-Megat-Reen dalam kereta masing2. jadi 4 kereta. Sumardi leader tapi kena pick-up dia dari Bukit Mahkota dulu.
dari kamera mimy, kami berkonvoi dari tol Batu 9 untuk masuk ke LEKAS
 on the way. Irna peace at you all!
last touch up by pak andam
 kan....makcik merah ni bahagia sebab dapat kawin dalam suasana meriah dan of course dalam warna merah
 dari Faizal @ Bujal
dari Ann
 tempat akad nikah
 pelamin nan indah.. cantiknya warna....
 bilik pengantin..
 kek pengantin
 duduk bersanding sambil dikipas anak2 buah
apa2 pun kita makan dulu, lapar tu. leader tersesat tadi. makanan memang sedap, nak tambah rasa malu. masak secara rewang. best betul
kereta salah seorang tetamu
 pengantin tersenyum bahagia
 makan beradap
 "drama swasta" sedang berlangsung, pengantin tak tahu apa2
 ok salam2 moh kami nak beransur balik
 reen tengah bagi nasihat ke merepek kat Bujal aku kurang pasti tapi memang lawak
 sebelum balik
 nak tengok dari kamer D90 irna- tunggu gambar2 dari kamera dia next entry
 anak dara nak balik dulu
 oleh2 dari pengantin
 1st time dapat wedding gift macam ni terujala..
 nak isi apa ya..tengah fikir

lepas ni siapa pula yang kahwin. TeTTTTTttttttttttt!

Read More

Share Tweet Pin It +1

6 Comments

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...