In Resipi

Masak Buttermilk Pancake Lagi, Sebab Mudah Disediakan Dan Anak Suka Makan

begitupun, lempeng buatan Mak sewaktu zaman membesar tetap dalam ingatan. dan aku ni sedang cuba ingatkan anak aku pasal aku masak lempeng sedap untuk dia..tapi dia kecil lagi..hihi.

video

konon2 nak buat macam dalam video professional la....tuang orange syrup atas pancake.


dengan:-

  1. 1 cawan tepung
  2. 200ml susu segar
  3. 2 sudu besar gula
  4. 1 sudu kecil baking powder
  5. 1 sudu kecil bikarbonat soda
  6. 1 biji telur
menghasilkan 8 keping penkek. tapi sila gunakan sudu penyukat 60ml atau bersamaan 1/4 cawan


suami hantar mertua balik Ipoh naik kereta diorang. lepas tu dia bali sini semula naik ETS. aku tak ke mana2 sebab hari ni suami tak bagi keluar jalan2 naik kereta...ada hari dia okay..ada hari hati dia berat...dan instinct dia selalu betul,,,(dah berapa kali berlaku)..jadi kami pun dudukla rumah 2 beranak...lauk pauk banyak tinggal nak masak...so rajin tak rajin masak ikan merah goreng dan sayur sup labu air.

Related Articles

4 comments:

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Nuffnang

Weekly Popular

Adnow

loading...