Wednesday, November 30, 2016

SD Card Nak Rosak, Nasib Baik Sempat Selamatkan Hampir 5000 Gambar

Aku mula2 pun tak faham kenapa tak boleh delete gambar2 lepas dah dipindahkan ke PC. Tak boleh transfer juga dari internal to external. Senang bagi IT man la buat iaitu laki sendiri..

Selepas dia backup segala mak nenek dalam S4 aku barulah dia discover yang SD card tu tak boleh nak format pun dah. Katanya almost rosak la. Mean starting malfunction. Phew.

Kemudian dia pun bagi SD card dia, 32GB. Dia tahu bini dia suka ambik gambar..buat apa dia nak pakai banyak2 memori. Baik bagi bini yang kejap2 ambik gambar.

SD card baru ni bolehla pindahkan beberapa apps yang takpe je letak kat external memory. Internal aku dah nazak gak ada 1.5GB je dari 16GB. Running system S4 je dah 8GB. Selebihnya apa2 apps yang aku download untuk memudahkan hidup.


Untunglah bulan Dec ni banyak cuti kalau pandai pilih.. hehe..tapi aku tak perlu dah apply2 cuti ni. Kalau tak kenalah berebut cepat..hadapla ko closing account tu sorang2.
Previous Post
Next Post

About Author

4 comments:

  1. aku kat sini tgh berperang closing acc, tak zabar nak cuti rasanyaaaaaaa.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau belenkan je terus cantik takyah sakit kepala dah..

      Delete
  2. adoiii...mujurlah..klo x sayangnyer gambar2 tu semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah dahla dalam tu banyak simpan gambar anak sejak lahir.

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.