Tuesday, June 27, 2017

Balik Ipoh Mesti Pergi Kwong Fatt

Berkenan pulak mak mertua dengan baju buatan aku tu.. maka dia nak beli kain nak suruh aku jahit. Eee seram seram juga sebab tu aku cakap awal2 jangan beli kain lembik dan mudah tertarik.

Masa kami sampai kedai hujan start turun..semakin lebat..maka semakin lama dalam kedai. Hehe. Banyak kain cantik2 aku pun mulalah jadi keliru. Kejap ke depan kejap ke belakang. Rasa kain dengan jari jemari. Ada lembut. Ada kasar. Tengok2 juga harga. Rasa berbaloi beli.

End up aku beli 2 pasang untuk aku dan sepasang untuk laki. Mak mertua lak beli 3 pasang. Adoiii banyak tu nak kena jahit. Belum apa2 dah rasa pressure. Haha.


Terlebih aktif budak ni. Padahal pergi beli kain je kot.

Ok stripes tak bertemu dengan baik.

Previous Post
Next Post

About Author

4 comments:

  1. sama macam di Petaling Street ada kedai kain cina yang lawa lawa saaaangat kain dia.. kedai tu biasa2 je tak de gah macam Jakel pun tapi pergh kain2 sangat rare.. rasa macam nak pegi jugak je sini =D

    ReplyDelete
  2. kwong fatt?

    belah mana tu ea..rasa xpnh msuk. ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah2 bandar Ipoh Yui, sila waze..mudah je..

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.