In Gathering Masak Sendiri

Minggu Kedua Ramadhan 1438H #2

Tiba2 hari ni qadak tidur sebab tak tidur semalaman tu. Punyalah tak boleh buka mata tapi gagah juga bangun sahur. Makan roti sekeping dengan puding roti je. Pastu minum Milo. Tanak minum kopi or teh. Kang mata membulat je..lama2 pening sebab kurang tidur.

Jam 3 petang start masak nasi Mediterranean. Sebab nak buka puasa dengan Mak. So end up ada Yome juga yang kelasnya dibatalkan. Jadi masakla banyak sikit jamah semua orang. So beli kuih muih sikit juga.


Meriah jugalah makan walaupun sikit je berkumpulnya. Kalau semua datang tak muat pulak rumah abang lut. Hehehe..


Masakan kurang garam, tapi ada kuah kari kambing yang dibeli jadi sedaplah makan tu. Dah puasa tak dapatlah rasa. Better tawar dari masin langsung tak boleh adjust.

Related Articles

6 comments:

  1. memang betul, biar tawar hebeh dari masin berkahang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul langsung takleh adjust kalau dah masin

      Delete
  2. betul tu....kalu masin tu yg takut tu

    ReplyDelete
  3. nak rasa tak boleh, masak ikut hati, klu tawar boleh adjust letak garam balik kan..
    wow air biru, mengancam pulak bulan2 pose niiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. air biru ni kasi aku seram sejuk nak demam lepas minum weh..

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...