In Gathering Makan Luar

Minggu Kedua Ramadhan 1438H #6

Seperti yang dirancangkan, akhirnya masak juga sup daging. Dalam 1kg daging lembu frozen masuk pressure cooker je. Ok takyah buat kerja lebih sangat..biar periuk buat kerja. Kita campak2 je. Aku tak pakai sup bunjut.. cuma masukkan kulit kayu manis dan star anise. Pakai bawang banyak..so semerbak...

Laki yang baru balik dari Batu Pahat pun bawak banyak kerepek balik...ada juga pisang salai. Wahhh...

Kami buka puasa ramai2 dirumah. Seronoklah.. termasuk budak kecik yang kejenya menyiram kuah, daging dan kentang dalam mangkuk nasi aku. Nak dekat jam 10 malam baru keluar rumah pergi cari kek.





Related Articles

6 comments:

  1. hahah, ini kelakar, part yg siram kuah kat nasi tu, berlaku jugak kat kita, sampai berenang2 nasi, mcm itik minum air, tension betol. Nak mara, anakkkkkk. Lama2, cepat-cepat makan. bagi dia satu mangkuk, tuang la smpi penuh, nak buat pe, sukohati la nakkkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, suka sangat dia siram2 air kuah tu, kalau siram air sirap? tak ke naya....

      Delete
  2. aqlan dah macam anak cina, comeiiii

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...