Tuesday, June 20, 2017

Ramadhan 1438H #25

Menjahit baju sepanjang malam. Tak tidur2 sebab tak mengantuk.. sampai waktu sahur panaskan apa patut. Aku makan roti cicah kuah kari kambing je.

Lepas Subuh tu barulah mengantuk datang. Amikkkk..

Hari ni pun takde lauk dah nak masak. Laki pun macam tanak beli dah sebab nak balik kampung lama. Jadi sambung menjahit lagi. Biasalah tetas jahit..ukur...

Buka puasa makan karipap pusing segera je. Sedap pulak. Nak isyak mulalah nak ngantuk semula. Kain pun dah habis lipat tinggal belum simpan dalam almari. Ngaji pun baru nak masuk surah Al-An'am. Memang tak sempat khatam la kali ni. Memang terukla Ramadhan kali ni. Perasaan hati pun bercampur baur.

Lepas Isyak kami ke Bang Rak kedai makanan Siam Kat BK5. Aqlan pulak asyik nak tengok washing machine kat kedai dobi sebelah. Makan nasi goreng cina pun dah tak laju...


Previous Post
Next Post

About Author

2 comments:

  1. selalunya CT pilih lorong tengah2.. tak laju x slow sangat..
    jarang juga memotong unless terpaksa..

    hati2 memandu musim2 perayaan ni =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama tak memandu, tapi dulu2 suka duduk lorong potong, haha..masa gian bawak keta macam tulah, dah dapat anak rilek je..

      Delete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.