Monday, July 5, 2010

Pandai Sangat Ke Memasak?

gua tak pandai masak. gua masak belasah je apa bahan yang ada kat dapur. gua tgk la stok groceries apa yg ada. kdg ada gak kena beli kalau nak masak special.. special la sgt!!!
kuah cheese+mushroom utk dimakan dgn spaghetti
nasi goreng planta, kentang+ikan bilis goreng pedas & telor gorengla..
nak buat cekodok bawang+ikan bilis
goreng
sampai garing
dah siap, mkn dgn cili sos Jalen~sgt sukala..
rasa2 nak makan bubur nasi aku masakla dgn lauk yg tah hape2
 ni maggi goreng jenama CINTAN low fat
 takpun dah mls sgt masak nasi goreng jak..kwn2 opis aku sukala menumpang kalau bawak. tah hape sedapnya aku taktau
haha goreng roti prata terhangus. yg tu beli yg segera la jenama Kawan. tp sambal ikan bilis aku buatla. Favourite auditor manager kat opis aku..asyik mintak masakkan utk dia je..satu family lak tu nak..

Previous Post
Next Post

About Author

7 comments:

  1. asyik mintak masakkan: ni konfem bleh jadi chef, chef roti prata sambal ikan bilis :)

    ReplyDelete
  2. haha ingat hari ni masak nasi goreng aja..

    ReplyDelete
  3. nasi goreng planta sedapnyer....kalu cam ni kira lulus laaa

    psst: I ada TAG u kalu rajin jawab yer hehe

    ReplyDelete
  4. oh ye i sudah baca entry u, nanti ya..hehe

    ReplyDelete
  5. mimi, panaskan kuali mcm biasa, pastu boh je planta 2-3 sudu besar (tgk brp senduk nasik ko nak masak) pastu pas dah mencair planta tu ko masukkan bwg hiris sikit. pastu mausk nasi. lagi best kalau buat lauk la dlm tu. sbb nasi ni mcm nasi minyak sapi je..hehe

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.