In

Umbai

makan2 di umbai mmg sedapla..sape hantu seafood boleh la try..aku takat ni dah 3x pergi...hehe seafood bantaila...kolesterol LDL naik? uhuks......

kali ni aku pergi gerai nama Kak Ros. sebab masa pergi tu dah lewat dlm jam 10 lebih gak,jd org pun dah tak ramai jadi cepat je dpt makanan..kesian budak2 kecik yg ikut...

pilihla aku..jadi bahan santapanmu...wah wah..segar bugar tak hengatt
masa menunggu lama tak lama, meh belasah otak2 dulu..sedaps woo
pastu kerang rebus..aku suka beno..ni akula yg beria2 nak
ni cecah kerang rebus. azab! pedas giler kuar asap dari tinge 1st cecah terus tak cecah2 dah lepas tu..haha
tea o limau suam. tu lah air yg aku nak..
sotong masak kunyit sampai. saje tanak sotong goreng tepung...tp takdela marbeles sgt kan..
sepahat masak goreng pedas. ni adik ipar aku la nak. aku 1st time makan, terus suka..best giler..aku makan 7 okey takk..mcm tamak sbb org lain mcm tanak jekk
then nasi dia tiba dlm bekas nasi..pastu kitorg pun bahagi2la makan 6 org termasuk Aina..baby tak makanla..
sayur campur...biasalah kan takdela spesel sgt pun..
main course la..ikan jenahak 1kg RM35 oklah..tp ikan ni berat lebih..kenalah RM40. masak 3 rasa..huish sedapssss lazatttt marbelessss
ala2 dah habis semua kan...kesian Hannan tgk je pinggan kosong..isap jari jelah kau ekkk
time nak balik dah ni..hannan tgk ape tah..
ni bukan tdo tapi silau lampu kamera..cian dia..hehe...berat gak ni 5.5kg adoyaiii...

Related Articles

10 comments:

  1. nmpk cam kecik tp 5.5kg. dah kene trik dgn kamera la ni

    ReplyDelete
  2. perggh! memang da bomb tol tengok entry nie! nak2 cili cicah kerang tu! sebab I suke yg pedass berapi nie! heheheehe....

    btw sis... u stay kat bukit indah ampang ker? :D

    ReplyDelete
  3. sedapnya seafood.Fresh lagi.suka sgt..tp tulah xboleh mkn lebih2..syoklah xramai org dpt mkn ngan aman kan

    ReplyDelete
  4. http://www.beautifulgirl84.blogspot.com/

    best makanan nie....nk gi makan jgk ni...time2 posa lg sedap mkn...wahahaha!

    ReplyDelete
  5. makan kat sini mmg heaven & murah sgt wajib singgah kalu pi melaka hehe

    ReplyDelete
  6. neena; yepp i tinggal kat bukit indah...i pergi keje kat ampg point je..4.5km tu penting ok..haha...

    hanim; u allergik ke? i kalau fresh seafood takpe, kalau i menggaru tu means dah lama la....i boleh jadi food tester utk seafood tak freshla hahahah

    beautifulgirl; wah nanti sy tgk blog kamu yaaaa...

    posh; heaven tak heaven, diorg kata ada satu kedai nama parameswara tu sedap. nak try next time hik hik..

    ReplyDelete
  7. lorrr.. ye ker?? awat kite tak penah terserempak kat aik seng or bukit indah supermaket yek? hehehe.. I tinggal kat bukit indah gak! Ngeeeeeeeeeee....

    ReplyDelete
  8. neena, i selalu ke bukit indah supermarket ptg2 pas balik keje if nak cari ikan bilis hehe..sebab semua dah disiang...
    woo if jumpa kita boleh berborak2 ya...

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.

Comments

Weekly Popular

loading...