In

Sesi Terima Hadiah Belum Berakhir Lagi Ye?

hehe..hari ni 30hb, ofis aku buat sambutan besday utk semua staff yg sambut besday dlm bln July. ada 7 org. 
1. anand - The IT guy
2. melanie - HR manager - she sebaya i. i tua sehari dari dia..cehhh..
3. mimy - secretary GM
4. eiva - GM
5. malathi - HR staff
6. Gie - audit staff for bowling
7. aku la...apa..ingat aku lupa diri aku ker

tp anand dgn eiva takder....jadi acara start jam 6 ptg..jadi jam 5.58 tutup PC ye..hahaha..best...kitorg balik jam 630ptg, masuk keje 930pg..maklumler shopping complex.

so asal mula sesi je mesti nak kenakan org2 yg sambut besday ni. kali ni diorg kenakan acara tiup belon, pastu duduk atas belon tu kasi pecah. ooo......oo)Oo-ooOJIZtrwbxjkjxlk...aku tak boleh buat okey....jadi aku tak buat dan org lain tiupkan belon utk aku dah pecahkan utk aku..hahaha....aku la org terakhir dan.....habis....

lepas tu potong kek..nyanyi dulula kan....elok je....titibe budak2 nakal kat opis dtg baling tepung kat melanie, terkena Gie dan aku cabut lari....fuhhh diorg amat kejam....aku lari dan nyorok, duduk diam2...melanie mmg habis kena tepung...dah le suar kaler itam..pengsanla ko nak basuh semua kan..dgn rambut semua kena...

pepun, yg penting aku dpt hadiah lagi..hehe...
ye hadiah berbalut kertas biru dan kad pink
meh buka kad dulu ape citer...
penuh ok....mcm2 la....kabur2 jek..korg takyahlah juling mata nak baca..dirong ni semua harap aku kawin cepat jeeee..
aku dapat baju-actually kitorg boleh request nak apa berdasarkan duit kutipan yg kawan2 sedekahkan..jadi aku ni kan wardrobe kena tukar, jadi mau baju baru la.....
 sekali dlm baju ada lagi kotak hadiah..wehhhh....

kerongsang..dah lama tak beli sejak pakai tdg Syria...bolehla bergaya dgn baju kebaya baru ku yg dah siap...oppss..anda dah siap baju raya ke?? yg ni aku tak requestla..org bagi, sila ambil sajaaaa...

Read More

Share Tweet Pin It +1

6 Comments

In

Steamboat or Seafood??

semalam i call u, u tak answer, u kata u keluar pergi dinner...lalalalala

sajek je nyanyi japs...okeh kawan2 sila layan gambar2 ni..bagi korg leleh..hehe...introducing the club members
(majlis makan2 ni sempena nak menyembang dgn Cik Masni yg baru jek dihantar bekerja di UTM Skudai~kesian & sekian)
masni
ann
reen
mimy (sorry nok muka kau gaya pening kepala pilih menu)
mimy mintak petua dr reen (dia ni anak dah 6 thn umurnya)
ann plak tayang cincin tunang..hihi..
sambil diorg borak aku cuba shoot dr jauh, restoran ni byk cermin
sira ubi ke puding ubi? aku pun taktaula....nilah makanan pertama yg sampai..warna kuning okeh, hormat pada aku..hehehehehe
seafood tomyam, aku makan isi je. kuah pedas giler nak hirup
kerabu mangga
kailan ikan masin
nasi beras Jasmine
lemon chicken
sotong salut tepung-aku mkn byk giler..hihi sedapssss
lepas dah ratah2 lauk baru nak mkn nasi..
butter prawn-kuah sgt sedap..ya amat sedapssss...
paling akhir sampai, ikan ler...aku makan sikit jek...
dah pot pet banyak, aku minum air suam tp asam boi tu dari air kedondong asam boi aku tadi..hihi tak sempat snap gambarlaa
diorg ni khusyuk dgr cerita masni kena keje dlm kabin kat UTM Skudai..kesian...
pastu tah ape cerita tah mimy kabo..masni gelak mengekek..
diorg ni mcm nak gelak ke tak citer mimy ni betul ke palsu? haha
lepas tu RATU UBI ni nak lagi..order khas utk dia..kitorg semua makan aiskrim sebagai dessert
aku suka gambar daun kat blkg tu..saje nak tjk decoration restotan ni kat korg pun..
kendian aku makan aiskrim..keje makaannnnnnnnn jek mlm tu kan..
kemudian amik gamba lagi..haha..tak reti nak balik..
mak tak bising, aku tinggal bujangan hehehe..
bill sampai, sila bayar ya...
lepas tu boleh buat kad RM3 jek, next visit dpt diskaun la...hehe..pandai kan marketing...
huhu..gemuk tapi nak jugak amik gambar sebelah keta Masni..hebat..dia dah tak jadi geng Myvi da...
model restoran; cik Mimy. 
restoran ni kat taman dagang..kalau sape dok ampang taktau tempat ni..tak dptla den bantu..tp ni area Galaxy ler..

 ini adalah gambar tambahan. 5 perempuan menggedik dlm kedai. tukang ambil gambar semestinya pelayan restoran.

Read More

Share Tweet Pin It +1

4 Comments

In

Masjid Al-Azim, Melaka

alhamdulillah, Allah izinkan aku solat maghrib & isyak dirumahNya. aku cuma sekadar nak tunjuk gambar dlm masjid bukan nak eksyen kata aku rajin pi masjid, bg aku pi masjid ni satu rezeki.
anjung
budak kecik ni pun baik je diam dlm masjid..

shhh!! dlm masjid tak boleh ckp hal2 dunia, nak bercakap sila slow2..silentkan handphone sbb lagu2 pelik berkumandang waktu org solat buat tak khusyuk jee..ingat tau kawan-kawan..

Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

In

Jonker Street at Night

sebelum aku pergi makan seafood kat Umbai itu hari, aku pergi Jonker street dulu nak usha2...dulu pergi siang..skrg mau mlm..tgk happening ke pening? mlm itu ada majlis hape tah..jadi sgt sibuk dan bisingla...waaa boleh pening..baby buat siren ambulan kata adik aku..hikhik..
 Jonker Walk...mcm Petaling Street daaaa
yaaaa sila tgk dan beli..semua murah..duit terkopakkkkkkkkkkk, yg pasti takde paksaan dan tak kena kejar paksa beli brg...itu penting yaa...kebebasan!
 mesin apakah ini ya...musykil???hmmmm
hahaha..aku telah beli seluar slimming ni.buatan Korea bukan China..
RM30 sehelai free ironed sticker tu...Psstt sampai skrg aku tak try..
mesin di atas tadi ialah mesin nak tampal sticker reben tu..hik hik
aku beli cincin boleh adjust tp aku jrg pakai lak..jari aku kecikla...
yg ni aku tak konfem sape bagi boleh gitu? mak ke adik ipar aku...diorg senyap2 letak dlm beg aku. masa nak balik cek beg ade lak mende ni..hihi..tgn aku kecik, sian tau....



Read More

Share Tweet Pin It +1

2 Comments

Weekly Popular

Comments

Subscribe