Thursday, December 15, 2011

Horse Riding At Equine Park, Taiping

selepas makan2 kami berjalan la keliling tasik. ingat nak jogging pagi tadi sebelum makan roti canai. nan hado..semua tidur terbongkang. aku siap bawak sport shoes bagai...hahaha..

pengantin pergi bersolek, jadi kami 4 orang je yang pergi..asalnya nak jenguk2 je tanya harga..sekali..dah terperangkap..hahaha..lagipun dah lama benar aku mengidam nak menunggang kuda ni...aiseh...

sila tanya trainer/owner dulu ya

cek duit ada belen tak? hahaha

ahahah..RM10 untuk 2x round

pakai helmet untuk keselamatan

lepas pakai topi baru bayar

kuda datang untuk ditunggang

masa untuk menunggang. 1st time yooo

yah mari sin-chan kita berjalan2

keliling kandang ni ajer...

ada gaya tak aku naik kuda? ehehehe

naik kuda ni..paru2nya kedengaran begetar kencang dikaki. kuda ada 4 paru2 tau. kuda memang suka berjalan2. itulah habit kuda.

dah habis 2 round. kejap je...nak naik lagi.....nakkkkkkkkkkkkk

sila turun. tiba2 ramai pulak orang nak naik kuda. masa kami datang takde pulak.

nama kuda ni sin-chan. dia tak dapat digunakan untuk latihan. hanya berjalan. tak dapat berlari. kuda ni diselamatkan setelah hampir 1 tahun setengah tidak diberi makan dengan sempurna..dia cedera dan memang kesianla baca berita kat papan tanda. eh nak tahu lanjut cuba sendirila

Previous Post
Next Post

About Author

8 comments:

  1. tempat ni memang aku ada lalu tapi tak singgah...belum ada keinginan lagi nampaknya

    ReplyDelete
  2. merasa la jugak ko naik kuda ni..aku tak berani la nok...

    ReplyDelete
  3. i pun mmg teringin sgt nak tunggang kuda tau sis...
    tapi i tgk body i cam kesian plak kat kuda tu nanti ....

    ReplyDelete
  4. best jugak kan skali skala dpt rasa naik kuda.feel ala2 gitu.ehehe.teringin gak ratu nak naik tp sian tak kuda tu kalau tetiba rase berat...ehehe..

    ReplyDelete
  5. ann; nape la ko tak naik... rm10 jer...

    ReplyDelete
  6. rasp; takdela pulak dia mention berapa berat badan yang tak boleh naik... cer tanya..ha...mana tau dapat naik

    ReplyDelete
  7. ratu; ehehehe...cuba jelah tanya..tapi jangan naik sin-chan ye..dia cedera belum sembuh..ehehe..inilah masa nak feel macam besttt..hahaha

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.