Friday, December 9, 2011

Rindu Makanan Korea

aku suka kimchi lobak putih berbanding kobis cina
kacang goreng & ikan bilis goreng pedas memang sangat crunchy
nasi pulak berkanji..memang super kenyang
air tea rasa kopi+jagung. pelik tapi menyegarkan..boleh layan bergelas2.
ikan goreng apa tah digunakan..punyalah sedap.
ada sotong goreng pedas..
juga ayam goreng pedas...er..sedap nye.........
selalu makan ramai2 macam ni kami ke RM15 max.

tapi geng2 korea aku tak cukup korum nak makan...hurm........
Previous Post
Next Post

About Author

10 comments:

  1. macam menarik perhatian jek menu korea ko ckap ni..kat ner..leh la try ..aku tak pernah makan walau sekali pun...

    ReplyDelete
  2. murah gak tuh eh. asik tgk citer korea mkn kimchi mcm berkenan gak

    ReplyDelete
  3. kalau tgk drama korea...syok tgk dorang makan nasi yg dorang gaul dgn macam2 tu...kimchi sme ade.mmg terliur.pdhal tak tau apa rasa.kalau nk ilangkan terliur ratu slalu masak bubuo nasi pastu gaul sme lauk2 bubo pastu letak sambal tumis.fuhhhhhh mmg berpeluh makan.

    ReplyDelete
  4. mimy; kat ampang point je. nama kedai dia Gomonae sebelah Taiwan House - 1st floor. seorang RM15..kami selalu makan 5-6 orang..hehe..

    ReplyDelete
  5. Ekmi; murah..dan kenyang sampai malam. hahaha

    ReplyDelete
  6. ratusiput; tau takpe..tapi most important thing ialah makan kimchi. baru rasa duduk kat korea.hehehehe

    ReplyDelete
  7. yang ni aku tak pernah berkesempatan nak terjah lagi...mau cuba jugak nanti

    ReplyDelete
  8. xpernah mkn mknan korea...xde geng..asben xsuka mknan pelik2 nie..

    ReplyDelete
  9. ann; terjah beb..tapi ko kena pandai cakap...dapat kat assistant indon dia takpe lagi..dpt kat korean tu..sangap gak nak menerangkan,..dia tahu korea dgn cina je..

    ReplyDelete

Dilarang menyalin atau menyiar semula hasil penulisan dalam blog ini di dalam apa jua bentuk medium.

Penulis tidak bertanggungjawab atas komen-komen pembaca.

Komen spam akan dibuang serta-merta.